Hei ja lämpimästi tervetuloa lukemaan tätä blogia. Blogissa keskitytään hieman erilaiseen matkailuun. Tämä on siis matkailublogi, joka on erikoistunut jääkiipeilyyn, vuorikiipeilyyn ja vaelluksiin. Tällaiset ovatkin ihan oma matkailun kategoriansa, sillä esimerkiksi jääkiipeilyä ei voi harrastaa missä tahansa. Tässä blogissa kerrotaan siitä, missä ovat parhaat mahdollisuudet harrastaa jääkiipeilyä, vuorikiipeilyä ja vaeltamista.

Koska kaikki näistä ovat vaativia aktiviteetteja ja vaativat paljon taustatietoa, perustuvat artikkelit tosiasioihin ja niissä kerrotaan muun muassa siitä, millaiset varusteet kullekin matkalle tulee pakata mukaan. Matkoja järjestetään niin aloittelijoille kuin kokeneillekin kiipeilijöille tai vaeltajille. Kaikista tärkeintä on valita matka oman taitotasonsa mukaan. Tämä blogi antaa vinkkejä siihen, kuinka omaa taitotasoaan voi testata ja miten voi valita juuri itselleen sopivimman kohteen kaikkien maailman kohteiden joukosta.

Vuorilla yöpyminen vaatii erikoisjärjestelyjä

Vuorikiipeily ja pitkät vaellukset vaativat maastossa yöpymistä. Olosuhteista riippuen maastossa yöpyminen voi vaatia paljon tietoa ja taitoa, jotta esimerkiksi kylmät yöt eivät aiheuta vaaratilanteita. Tässä blogissa käydään läpi kaikkea aina sopivien varusteiden pakkaamisesta teltan ja makuupussiin valintaan. Niin teltta kuin makuupussi tulee valita siten, että yöpyjä pysyy lämpimänä. Makuupussin tulee myös olla hengittävä.

Useimmat matkanjärjestäjät antavat neuvoa siihen, kuinka matkaa varten tulee varustautua. Tässä blogissa käydään läpi eri matkanjärjestäjiä ja sitä, minne päin maailmaa matkoja järjestetään. Esimerkiksi vuorikiipeilyssä matkat jaetaan vuorien korkeuksien mukaan. Aloitteleville sopivat matalat, helppokulkuiset ja helposti valloitettavat vuoret. Myös ilmanala ei saa olla liian ohutta, sillä kokematon kiipeilijä ei ole tottunut ohueen ilmanalaan ja voi näin pahimmillaan sairastua vakavasti.

Innostu kiipeilemisestä tai vaeltamisesta

Toivottavasti tämä blogi pystyy innoittamaan lukijoita harrastamaan kiipeilyä tai vaeltamista. Jää- ja vuorikiipeily eroavat toisistaan, joten näiden kahden lajin eroja käydään läpi. Sen lisäksi blogissa käydään läpi myös vaeltamisen eri tasoja ja kerrotaan niiden eroista. Vaellustakin voi harrastaa monenlaisessa maastossa, mikä vaikuttaa suuresti vaelluksen rankkuuteen. Aloittelevien vaeltajien on hyvä valita reitti, jolla ei ole turhan korkeita nousuja. Sen lisäksi myös päivittäiset vaelluskilometrit on syytä pitää kohtuullisina.

Tämä blogi antaa vinkkejä siihen, kuinka voi valita itselleen sopivimmat lajin ja miten harrastamisen voi aloittaa. Kiipeilyyn ja vaeltamiseen liittyvät tapahtumat antavat hyviä neuvoja. Tässä blogissa annetaan vinkkejä siihen, millaisia tapahtumia Suomessa järjestetään. Olet siis tervetullut lukemaan blogia ja oppimaan paljon uutta jännittävästä kiipeilystä ja haastavasta vaeltamisesta. Nautinnollisia hetkiä!