Menu

Etusivu

Hauskaa, että olet päätynyt lukemaan blogia. Todennäköisesti se johtuu siitä, että olet kiinnostunut vuorikiipeilystä, jääkiipeilystä tai vaeltamisesta. Etsit myös ehkä matkanjärjestäjiä ja matkakohteita, joissa näitä lajeja voi harrastaa. Tätä blogia lukemassa voit saada paljon uutta tietoa kaikista näistä lajeista ja inspiraatiota matkustamiseen. Parasta olisikin, jos joku lukijoista innostuu lähtemään kiipeily- tai vaellusmatkalle blogin ansiosta.

Koska niin kiipeily kuin vaeltaminen ovat vaativia lajeja, on niistä oltava tietoa ennen kuin lähtee kiipeily- tai vaellusmatkalle. Tämän blogin kautta saat tärkeää tietoa lajeista monipuolisesti sekä siitä, miten kutakin lajia kannattaa lähteä harjoittelemaan. Ennen kiipeily- tai vaellusmatkan varaamista jokaisella olisi hyvä olla takana harjoittelua joko seinäkiipeilyn osalta tai vaelluksia tuntureilla. Yleensä myös matkanjärjestäjät vaativat, että matkalaisella on perustason tiedot ja taidot ennen korkealle vuorelle kiipeämistä. Näistä vaatimuksista kerromme lisää tämän blogin tiimoilta.

Mitä aktiivinen harrastematka vaatii?

Harrastematkat eivät ole missään nimessä rentoa lomailua, vaan täyttä puuhaa aamusta iltaan. Matkanjärjestäjät ovat räätälöineet erilaisia paketteja, joten jokainen matkustaja löytää takuulla itselleen mieluisan. Matkanjärjestäjilta saa neuvoa myös siihen, miten matkaa varten tulisi valmistautua. Jotkut matkakohteet voivat vaatia erikoisia rokotuksia tai viisumin. Tässä blogissa kerrotaan eri kohteista ja siitä, mitä matkustaminen kuhunkin kohteeseen vaatii. Sama pätee myös matkalle pakkaamiseen. Blogissa käydään läpi, mitkä ovat kiipeily- ja vaellusmatkojen perustarvikkeita ja millaisiin rinkkoihin kiipeilijän tai vaeltajan olisi hyvä panostaa.

Aktiivimatka vaatiikin paljon enemmän kuin tavallinen lomailu. Jokaisen on hyvä tiedostaa tämä ennen kiipeilemään tai vaeltamaan lähtemistä. Päivittäiset kiipeily- tai vaellusmatkat voivat olla hyvinkin pitkiä, joten kiipeileminen tai vaeltaminen vaatii hyvää kuntoa. Toki monilla matkanjärjestäjillä on myös aloittelijoille sopivia matkoja, joissa lähinnä tutustutaan lajeihin. Näistä erilaisista vaihtoehdoista saa lisätietoa lukemalla tätä blogia. Useimmiten käykin niin, että ensimmäisten aktiivilomien jälkeen ei haluakaan enää käydä niin sanotuilla normaaleilla lomilla.

Tämän blogin tavoitteena on saada lukijat innostumaan kiipeilystä ja vaeltamisesta. Molemmat ovatkin loistavia harrastuksia, jotka antavat mahtavia elämyksiä ja saavat ihmiset haastamaan itsensä toimimaan ääriolosuhteissa.